Tournée Minérale = Een maand zonder alcohol!

31 jan 2024

Tournée Minérale = Een maand zonder alcohol!

De gemeente Zaventem steunt het initiatief Tournée Minérale van de Druglijn (https://www.tourneeminerale.be/nl) . De gemeente draagt een goede gezondheid van zijn inwoners immers hoog in het vaandel! Eind december werd een oproep gelanceerd om deel te nemen aan de Tournée Minérale-actie. Zaventemnaars mochten tot 15 januari hun recept indienen voor een Zaventemse mocktail.

Gezien er drie personen een recept hebben ingediend, hebben we beslist om hen alle drie te belonen! Zij winnen ieder 3 filmtickets en 3 mocktails (te nuttigen bij Eetcafé De Factorij). Deze drie gelukkigen zijn: Annabel Eeckhout, Demi Willegems en Klara Binon.

Doe jij mee aan Tournée Minérale en heb je zin in een lekkere mocktail? Lees meer en ontdek de nieuwe recepten.

't Zaventems "van hierke" - ingezonden door Annabel Eeckhout

  1. Neem 6 frambozen, mix deze tot een puree doe giet deze in een glas;
  2. Neem 6 bevroren kersen en mix deze met 36 ml water tot een puree, zeef de puree en giet ook in het glas;
  3. Voeg hierbij 60 ml Ritchie-limonade (grapefruit);
  4. Pureer en zeef 3 halve passievruchten met 36 ml water;
  5. Maak van het passievruchtensap laagjes met behulp van een lepel;
  6. Decoreer met rode besjes en eventueel een leuk parapluutje.

Een Savietje - ingezonden door Demi Willegems

  1. Pers een citroen;
  2. Voeg hierbij een groot maatje suikersiroop en 2-3 grote maatjes frambozensiroop;
  3. Neem een groot glas en vul dit voor de helft met ijs;
  4. Voeg het mengsel van het citroensap, de suiker- en frambozen toe aan het glas;
  5. Voel de helft van het glas met plat water en de andere helft met Royal Bliss Pink Aromatic Berry:
  6. Afwerken met een takje munt en een schijfje citroen.

Zwemmen zonder Zwembroek - ingezonden door Klara Binon

  1. Meng een bol speculoosijs (Lotus) met een kwart flesje gemberbier (Fever Tree - 20 cl);
  2. Giet het mengsel in een Tiki-glas (zie afbeelding);
  3. Roer los met een extra kwart gemberbier:
  4. Voeg de rest van het gemberbier voorzichtig toe, zodat de bubbels behouden blijven (niet roeren);
  5. Werk af met wat speculaaspoeder (wrijf twee speculooskoekjes tegen elkaar boven het glas).

Ook Bar Marcel en Copain Copine hebben een lekkere cocktail voorgesteld:

De Za'Zoet - een cocktail op basis van fruitsap, alcoholvrije gin en Blue Curaçao-siroop! Wil je 'm proeven? Ga dan zeker langs bij Bar Marcel in de Vilvoordelaan!

Bij Copain Copine, eveneens in de Vilvoordelaan,  kan je terecht voor de Frozen Bellini, een cocktail op basis van stukjes bevroren perzik, ijsblokjes, honing, perzikenextract en spuitwater!

 

 

 

Cookies

Deze website kan cookies gebruiken waarmee je jouw ervaring op onze site kunt personaliseren, ons kunt vertellen welke delen van onze website je hebt bezocht en ons inzicht geeft in het gebruikersgedrag, zodat we het gebruiksgemak, onze communicatie en onze producten kunnen verbeteren.

Instellingen   Info  

OK

Instellingen

Deze cookies zijn essentieel om u in staat te stellen rond te surfen op onze website en de functies te gebruiken.
Deze cookies maken het mogelijk om informatie op te slaan die de manier waarop een website zich gedraagt of eruitziet verandert, zoals instellingen voor uw voorkeurstaal of regio.
Deze cookies verzamelen informatie over hoe u onze website gebruikt. Deze cookies worden ook gebruikt om derden te laten weten of u via een derde naar een van onze websites bent gekomen. Alle informatie die deze cookies verzamelen, is geaggregeerd en daarom anoniem.

Info

Cookie Name  Value  ExpiresTypedescription